Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Horoscoop van Merijn

Merijn heeft het sterrenbeeld Leeuw

Merijn is emotioneel en speels, met veel fantasie en gevoel voor drama. Kan hij-zij daarin niet zijn-haar gang gaan, dan wordt hij-zij zwaarmoedig en humeurig. HijZij heeft veel vrijheid nodig. Bekritiseer hem-haar niet in het bijzijn van anderen en maak hem-haar niet belachelijk. HijZij is namelijk trots en weet zelf goed wanneer hij-zij iets fout doet.

De neiging tot bravoure van Merijn kan men ombuigen door hem-haar aan te spreken op zijn-haar gevoel voor waardigheid; laat zien dat het zijn-haar grootspraak niet kan waarmaken. Wat betreft zijn-haar neiging tot domineren leert men hem-haar dat hij-zij mee verantwoordelijk is voor voldoende eigen ruimte voor anderen. Laat Merijn af en toe een belangrijke taak doen die hij-zij goed kan. HijZij voelt zich dan een autoriteit en voert de taak met veel elan uit. Maar hij-zij kan ook lui zijn en het werk door anderen proberen te laten doen. Maak in dit geval duidelijk dat anderen niet zijn-haar slaaf zijn.

Merijn heeft moeite met de alledaagse beslommeringen en routine. Beter dan hem-haar hiertoe te dwingen, kan men hem-haar stimuleren door te laten zien dat het om belangrijke taken gaat of door een bijzondere taak voor hem-haar uit te zoeken. Discipline slaat bij Merijn pas aan als deze samengaat met affectie; laat hem-haar steeds uw liefde voelen. Wees wel consequent in wat u verbiedt en toestaat.

Merijn moet vaak te horen krijgen dat hij-zij de dingen aankan. Daardoor werkt u op zijn-haar trots en zal hij-zij u niet teleurstellen. Om diezelfde reden kan hij-zij trouwens makkelijk door anderen uitgebuit worden. Als hij-zij gedomineerd wordt of te weinig aandacht krijgt, wordt hij-zij timide en trekt Merijn zich in zichzelf terug. Of hij-zij gaat op de verkeerde manier en bij de verkeerde mensen aandacht opeisen.

Deze tekst is geschreven door Dr Martin Boot en copyright is hierop van toepassing.

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.